Sveobuhvatna aplikacija za čišćenje.

“Sveobuhvatna” jer je aplikacija za čišćenje sve u jednom: omogućuje brisanje predmemorije, neiskorištenih datoteka, paketa aplikacija i istorije. Iz tog razloga, Clean Master je više nego običan alat za čišćenje. To je KSMobile rješenje za održavanje vašeg uređaja na najvišim performansama.

Postoje obožavaoci i kritičari ovakvih aplikacija.. Međutim, većina korisnika upotrebljavala bi aplikaciju za brisanje predmemorije i za otkrivanje / brisanje neiskorištenih .apk pronađenih ili preostalih datoteka na njihovim uređajima. To je upravo ono što Cleaner Master omogućava korisnicima da rade. U svakom slučaju aplikacija je korisna za sve koji imaju problemasa optimizacijom svojih uređaja.

Važnost čišćenja predmemorije. Primjera radi, kada koristite internet browser, slike se spremaju kao predmemorijske datoteke. To je isto za ostale aplikacije i druge procese. Brisanje predmemorije s moćnim alatima poput Clean Master pomaže u ubrzavanju performansi uređaja.

Isto tako, Clean Master pomaže vam da zaštitite svoj telefon od radoznalih ljudi. Upotrijebite “brisanje istorije” kako biste izbjegli da neko pregleda Gmail, browser ili Google Play istoriju. Clean Master ne ostavlja nikakve tragove iza sebe.

Međutim, postoje dvije značajne funkcije ove aplikacije,koje možemo smatrati najbitnijim elementima. Najprije, “Očistite neiskorištene / preostale datoteke”. Kada deinstalirate, na primjer, igre velikih veličina, dodatna preuzimanje podataka ostaje na vašem uređaju. Clean Master ga otkrije i pomaže vam da završite s postupnim gubitkom slobodnog prostora koji se događa sa svim Android uređajima.

Druga funkcija koja čini razliku je Clean Master alat za brisanje neiskorištenih .apk. Ona se koristi: preuzimate instalacijski paket aplikacije, a zatim ga zadržite u SD kartici mjesecima. Clean Master izrađuje popis .apk koji se nalazi na vašem uređaju i omogućuje vam jednostavno brisanje.

Osim toga, Clean Master postavljen je na korisnički interfejs. Upravljačka ploča sa četiri odjeljka: “Istorija”, za brisanje predmemorije i privatnih zapisa, “Ostale datoteke”, za brisanje dodatnih podataka koji se preuzimaju (završava postupnim gubitkom slobodnog prostora); “Zadaci”, ubica zadataka i, napokon, “Privremeni APK-ovi”, koji otkrivaju i omogućuju vam brisanje neiskorištenih APK-ova koji se nalaze na vašem uređaju. Štaviše, ako je vaš uređaj „rootovan“, moći ćete jednim klikom da očistite nepoželjne datoteke.

Ukratko, Clean Master je jedna od najkorisnijih aplikacija za čišćenje zbog funkcija koje posjeduje. Vrlo preporučljivo.